Pagini

luni, 24 ianuarie 2011

Criptograma no. 322

Un singur cuvant din 11 litere, simplu ca buna-ziua. Tema : scriere. Bafta!

13 comentarii:

  1. "încondeiere" n-are nicio treaba ca sens cu scrierea :) inteleg ca e "condei" integrat în el, dar ca sens nu se potriveste... parerea mea

    RăspundețiȘtergere
  2. Lexis, daca te gandesti doar la oua incondeiate (ceea ce facem noi la Paste), atunci nu are legatura. Dar canz zici : "L-a incondeiat bine pe Basescu in articolul ala!", atunci are legatura cu scrierea. Parerea mea!

    RăspundețiȘtergere
  3. ÎNCONDEIÁ, încondeiez, vb. I. Tranz. 1. A împodobi ouăle (de Paști), obiectele de ceramică etc. cu desene (făcute cu condeiul). ♦ Fig. (Pop.) A înnegri sprâncenele sau genele. 2. Fig. A vorbi de rău pe cineva; a defăima, a calomnia, a ponegri

    Eu zic ca e totusi fortat, dupa ce zice DEX-ul... Ce-ai spus tu acolo inseamna ca l-a vorbit pe Basescu de rau, nu ca a scris bine despre el. Intelegi ce zic? Ca structura sintactica, da, are treaba cu scrierea pentru ca este in+condei, cuvantul de baza este "condei", dar ca sens nu se leaga.

    RăspundețiȘtergere
  4. Lexis, ai dreptate : am dat o tema oarecum eronata.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate pentru a da posibilitatea cat mai multor persoane sa-si puna mintea la contributie si sa descifreze enigmele.