Pagini

vineri, 19 noiembrie 2010

Anagrama no. 155

De gasit un singur cuvant. Bafta!

NOTA LINISTEA

26 de comentarii:

  1. Bomba zilei: Daca Bucuresci a reusit sa descifreze "imbarligatura" asta de anagrama, imi scot palaria in fata lui :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Bomba zilei : imbarligatura asta de anagrama n-a rezolvat-o nimeni pana acum!

    RăspundețiȘtergere
  3. Super-bomba zilei : nici eu nu-mi mai amintesc raspunsul. Noroc ca-l am notat pe undeva pe la birou.

    RăspundețiȘtergere
  4. HAHAHAHAHAHAHA ! TARE DE TOT ! ȘI EU AM PĂȚIT AȘA CEVA ... ! DACĂ NU MAI GĂSEȘTI BILEȚELUL ... AȘTEPT PITEȘTIUL ... !

    RăspundețiȘtergere
  5. Lol,parca vad ca raman cu palaria pe cap...
    Dar daca nu gasesti raspunsul,sau daca e gresita si nu are raspuns,(dupa ce mi-a iesit fum din circuite), Geocer, te halesc cu fulgi cu tot... :))

    RăspundețiȘtergere
  6. P.S. Te voi ierta totusi, daca dai raspunsul corect la ghicitoarea mea ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. A fost greu , dar am izbandit
    :P

    RăspundețiȘtergere
  8. Geocer , ar trebui explicat și faptul că nu dau răspuns la anagrame , poate așa se asprește lupta între locurile 2 și 3 , adică va fi lupta finală pentru primul loc ! Poate ar trebui date chiar două probleme pe zi .... ! Sunt cam sadic , nu-i așa ?

    RăspundețiȘtergere
  9. @ bucuresci: Ha ha,nu puteai sa ratezi ocazia...cine stie cand te mai intalneai cu ea.Vedem noi maine...
    @ Geocer: Nu-mi dai sansa sa te iert...nu cumva o faci intentionat? :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Si iata ca n-a fost nevoie sa caut biletelul pe care mi-am notat raspunsul, caci Bucuresci a rezolvat problema. Spre deosebire de anumite persoane care mai mult comenteaza decat rezolva.
    Si o mica precizare : sunt 2 persoane care mi-au cerut in mod explicit sa nu-i includ in clasament, deoarece poseda niste programe ce rezolva astfel de anagrame in mai putin de o secunda. Este vorba despre ploiesteanul buzoian Laurentiu si despre canadianul roman Doctoru. Laurentiu a ramas acolo pe primul loc, dar e doar onorific.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ahaaaaa!!! Si Bucuresci il are precis! :)).Pai asa spune vericule, sa stim si noi ca se poate, sa cautam, sa facem rost...;) Pana nu am dovada,palaria ramane la locul ei :P
    Bucuresci, "te juri"? :))))))))

    RăspundețiȘtergere
  12. Pacat ca s-au facut astfel de programe :(

    RăspundețiȘtergere
  13. In calitatea mea de programator,va spun ca este extrem de usor sa creezi un program care sa-ti rezolve anagramele. Cel mai greu este sa creezi dictionarul ce contine toate (sau aproape toate) cuvintele limbii romane. Dar astfel de baze de date se gasesc.
    Mie, ca programator, nu mi-ar trebui mai mult de 2 ore (daca as avea baza de date continand cuvintele) sa creez un program care sa rezolve anagrame.

    RăspundețiȘtergere
  14. In calitatea mea de blonda prosta, ii spun programatorului ca bag mana in foc, ca astfel de programe se gasesc gata facute pe net...Si stii ceva? Scoate-ma si pe mine de la anagrame sau scoate "sectiunea" cu totul, altfel, ar fi aici ca la corida( bucuresci stie)...unii cu sabia iar ceilalti...rude cu taurii.Sa nu ma acuzi ca nu as face-o din placere, in orice conditii...n-ar fi adevarat.Dar, decat sa fiu suspectata ca nu joc cinstit, mai bine ma lipsesc.Sau ma concentrez pe celelalte...
    Cu palaria in mana, il salut pe Mr.B si ii urez succes in continuare ;) Pa.

    RăspundețiȘtergere
  15. Sunflower, Doctoru' a creat chiar el programul care-i rezolva anagramele, iar aici vine doar ca sa si-l verifice. De altfel, programul Doctorului se poate descarca, a dat el candva adresa intr-un comentariu mai vechi cand mi-a si zis sa nu-l mai includ in clasament.

    RăspundețiȘtergere
  16. Iata aici comentariul in care Doctoru' mi-a cerut sa nu-l includ in clasament si tot acolo veti gasi si adresa aplicatiei sale ce rezolva anagrame.

    RăspundețiȘtergere
  17. O secunda e pentru cateva litere, durata unei analize exhaustive creste exponential cu numarul de litere. La 12 litere, cum e in cazul de fata, dureaza cam jumatate de ora.

    RăspundețiȘtergere
  18. Doctore, trebuie neaparat sa-l imbunatatesti. Programul lui Laurentiu raspunde intr-o secunda indiferent de lungimea cuvantului (bine, nu e facut de el).

    RăspundețiȘtergere
  19. Interesant. Cate cuvinte contine dictionarul lui?

    RăspundețiȘtergere
  20. Habar n-am cate cuvinte contine. Poate ne spune el! Oricum, cred ca are tot DEX-ul.

    RăspundețiȘtergere
  21. Tot DEX-ul are peste un milion de cuvinte distincte (asta este dictionarul pe care il folosesc eu). Pentru un cuvant de 12 litere exista aproape jumatate de miliard de permutari.

    Daca elimin instructiunile care fac ca interfata utilizator sa raspunda la comenzi pe parcursul analizei atunci performata creste de cca. 6 ori. Luand in cont si utilizarea unui procesor multicore se mai poate adauga un factor teoretic de maxim 8; in total, x48; hai sa zicem x50, desi cred ca e mult mai putin decat atat. Rezultatul e ca, in loc de 30 de minute, analiza pentru 12 litere atunci cand se cauta un singur cuvant va fi in jur de 35 de secunde. Pe un sistem si mai nou decat ce am meu se mai poate castiga un factor de 2 (verificat), deci ajungem la 15 secunde in cazul ideal. In niciun caz o secunda. Daca sunt cautate combinatii de cuvinte in loc de unul singur atunci sunt si mai multe.

    RăspundețiȘtergere
  22. DEX online contine 393382 cuvinte. Multe dintre ele sunt dublate, explicate de mai multe ori, mai sunt si expresii...

    RăspundețiȘtergere
  23. Daca descarci baza de date de la dexonline.ro si filtrezi numai cuvintele unicat atunci gasesti aproximativ un milion trei mii. Daca renunti la diacritice atunci sunt ceva mai putine.

    RăspundețiȘtergere
  24. Laurentiu a dat explicatii despre programul utilizat de el la Anagrama no. 156

    RăspundețiȘtergere
  25. GASITI UN CUVANT DIN ANAGRAMAREA URMATOARELOR LITERE DIN CARE SA REIASA UN NUME DE ANIMAL (jocul este dat unor copii supliment la comandarea unor mancaruri)
    PETOLOIC

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate pentru a da posibilitatea cat mai multor persoane sa-si puna mintea la contributie si sa descifreze enigmele.