Pagini

duminică, 25 octombrie 2009

Inca un inceput

Salut, prieteni. Sunt to eu, Geocer. Cel pe care ma stiti de pe blogul serios al unui tip pus pe glume.
Am organizat acolo doua concursuri de criptograme la care au participat multi prieteni bloggeri, concursuri care au avut, deci, un oarecare succes.
Am observat doua lucruri : in primul rand, participantii nu au dat buzna pentru a castiga premii, pe ei i-a incantat ideea de a-si pune capul la contributie spre a rezolva traznaile imaginate de mine. Si de fiecare data cand s-a terminat cate un concurs au regretat, li s-a parut ca se termina prea repede.
In al doilea rand m-am observat pe mine : cand terminam cate un concurs, de-a doua zi parca-mi lipsea ceva. Ma surprindeam cautand noi cuvinte sau expresii pe care sa le criptografiez, dupa care imi dadeam seama ca nu mai am motiv s-o fac.
Astea ar fi doua motive (bune) pentru care am decis sa-mi creez un nou blog. Un alt motiv il constituie faptul ca de multe ori am constatat ca vizitatorii obisnuiti, cei care nu participau la joc, evitau sa mai intre pe blog in perioada in care aveam acel concurs pentru ca nu-i interesau criptogramele, ei dorind sa-mi citeasca elucubratiile pe diverse alte subiecte.
Asa ca am decis sa creez acest blog dedicat exclusiv jocurilor rebusiste. Si pentru ca lumea sa nu se plictiseasca doar cu criptogramele, o sa adaug si anagrame. Ce sunt anagramele si cum se rezova ele o sa va explic intr-un articol viitor.
Pe acest blog, comentariile vor fi moderate in permanenta spre a da posibilitatea cat mai multor persoane sa raspunda. Raspunsurile la o criptograma sau anagrama vor fi publicate in momentul in care voi publica urmatoarea problema (o sa incerc sa public zilnic). Voi avea doua clasamente : unul pentru cei care dezleaga criptograme, unul pentru cei cu anagrame. Pentru a fi mai usor de separat, bineinteles ca fiecare postare va avea drept eticheta "criptograma" sau "anagrama" (dupa caz).
Nu vor fi premii, voi publica doar cele doua clasamente cu link-uri catre blogul fiecarui participant. Fiecare raspuns corect aduce un punct. Raspunsul incorect nu aduce nimic (nici depunctare, deci).
Acestea fiind zise, va urez tuturor multa bafta !

5 comentarii:

 1. felicitari.
  foarte buna ideea de a face acest nou blog.
  ma vei avea de vizitator permanent.

  RăspundețiȘtergere
 2. Cum spuneam...mi se pare super idee:)...mie mi-au placut foarte mult concursurile tale(si stii asta:P), asa ca mi-ai facut o bucurie:)...mult succes:)

  RăspundețiȘtergere
 3. Mrci Rappa_ru-le. Pune mana si dezleaga, ca vulpoiul batran de Logatu' nu iarta pe nimeni si nimic ;)

  RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate pentru a da posibilitatea cat mai multor persoane sa-si puna mintea la contributie si sa descifreze enigmele.