Pagini

luni, 15 noiembrie 2010

Povestea anagramei cu numarul 150

Asta-vara, Laurentiu a venit sa ne intalnim la Clubul bloggerilor argeseni. Chiar de doua ori a venit. Prima data, singur. A doua oara, ca sa nu vina cu mana goala si-a adus-o si pe frumoasa lui sotie, originara din Arges. Bine, oricum nu venise cu mana goala, caci atat prima cat si a doua oara ne adusese multe reviste de integrame in care publica el saptamanal (doar se stie ca Laurentiu e un profesionist in jocuri rebusiste, nu?).
Tot a doua oara ne-a adus si o integrama micuta pe care ne-a dat-o s-o rezolvam pe loc. Ne-am pus pe dezlegat, iar la final am constatat ca pe diagonala, in patratelele marcate cu o alta culoare, iesea un cuvant : GEOCER.
Atunci mi-am propus sa criptografiez sau sa anagramez si eu numele lui Laurentiu, dar am lasat sa mai treaca un pic de timp pana s-o fac. As fi putut sa-l si criptografiez, dar acum chiar n-o s-o mai fac, caci ar fi prea simplu de dezlegat.

2 comentarii:

Comentariile sunt moderate pentru a da posibilitatea cat mai multor persoane sa-si puna mintea la contributie si sa descifreze enigmele.